Emin Önen'den Ramazan mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdülkadir Emin Önen, mübarek Ramazan ayı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Önen mesajında, mübarek Ramazan ayının feyzinden ve bereketinden gereği kadar faydalanmamız gerektiğini söyledi.

Ramazan ayı gelince, “Ey hayır ehli, hayra koş. Şer ehli, sen de kötülüklerden el çek” hadis-i şerifini hatırlatan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Hadis-i Şeriflerde de belirtildiği gibi; Ramazan bereket ayıdır. Allahü Teâlâ bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayın hakkını gözetin! Ancak Cehenneme gidecek olan, bu ayda rahmetten mahrum kalır. Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonuysa Cehennemden kurtuluştur. İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki; ‘Mübarek Ramazan ayı, çok şereflidir. Bu ayda yapılan, nafile namaz, zikir, sadaka ve bütün nafile ibadetlere verilen sevap, başka aylarda yapılan farzlar gibidir. Bu ayda yapılan bir farz, başka aylarda yapılan yetmiş farz gibidir. Bu ayda bir oruçluya iftar verenin günahları affolur. Cehennemden azat olur. O oruçlunun sevabı kadar, ayrıca buna da sevap verilir. O oruçlunun sevabı hiç azalmaz. İşte bizlerde bu ayda özellikle fakir, yardıma muhtaç insanlarımızı, din kardeşlerimizi gözetmeliyiz. Elimizden geldiğince onlara yardım elimizi uzatmalıyız. Zekâtımızı vermemiz bile, yardıma muhtaç ailelerin, yakınlarımızın sıkıntılarını gidermeye yetecektir. Akrabalarımızla, komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle ekmeğimizi bölüştüğümüz Ramazan ayında iftar sofralarının israf sofralarına dönüşmemesi için çok dikkat etmeliyiz. Nitekim İnsanlar için bir hidayet rehberi olan, hak ile batılı birbirinden ayıran Kur’an-ı Kerim’de, ‘Allah israf edenleri sevmez’ İlahi kelamını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

Sınır komşularımızda kan ve gözyaşı dinmiyor

Sınır komşularımız olan Irak ve sonrasında Suriye’de kan ve gözyaşının dinmediğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Emin Önen, “Bugün bütün insanlığın gözü önünde cereyan eden başta Ortadoğu’da olmak üzere savaşlar, ölümler, yıkımlar, vahşet ve haksızlıklar karşısında, gür bir sesle hakkın sesi olmak, her şeyden önce insan olmanın temel şartıdır. Sınırlarımızın dibinde Suriye’de masum insanların çoluk-çocuk demeden katledilmesi, yine Ortadoğu’nun kan gölüne dönüşü; vicdan sahibi her insanı derin acılara boğmaktadır. Bütün bu yaşananları görmezden gelemeyeceğimiz gibi, insanî değerlere de asla sırtımızı dönemeyiz.

Biz, gerek Suriye'den gerek Irak'tan ülkemize sığınan kardeşlerimizi, özellikle Hz. İbrahim bereketiyle ağırlamaya devam etmeliyiz. Sadakatin ihanete galip geldiği 15 Temmuz’dan sonra bu husustaki ümidimiz şüphesiz misliyle katlanarak artmıştır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde birliğimize, dirliğimize olan engellerden temizlenerek millî iradenin hâkimiyeti esasına bağlı güçlü Türkiye olarak, bütün mazlumların ümidi olmaya devam edeceğiz. Bu duygularla mübarek Ramazan ayının feyiz ve bereketinin üzerimizden eksik olmaması; birliğimizin, kardeşliğimizin devamı temennisiyle Şanlıurfalı hemşehrilerimin ve İslam aleminin mübarek Ramazan ayının bereketinden faydalanmalarını umuyorum” diye konuştu.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.