Göbeklitepe 2019 yılında Çin, Japonya, Güney Kore ve Afrika'da tanıtılacak

Göbeklitepe 2019 yılında Çin, Japonya, Güney Kore ve Afrika'da tanıtılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2019’un ’Göbeklitepe Yılı’ ilan edildiğini açıklaması Şanlıurfa’da büyük sevinçle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019'un 'Göbeklitepe Yılı' ilan edildiğini açıklaması Şanlıurfa'da büyük sevinçle karşılandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kurdukları turizm şirketi ile 2019 yılında Göbeklitepe'yi çeşitli organizasyonlarla dünya çapında tanıtacaklarını söyledi.

2019'un Göbeklitepe Yılı ilan edilmesi Şanlıurfa'da büyük sevinçle karşılandı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kurdukları turizm şirketi ile 2019 yılında Göbeklitepe'yi çeşitli organizasyonlarla dünyanın birçok ülkesinde tanıtacaklarını söyledi. 2018 yılında Çin'de yaptıkları tanıtım çalışmaları ile Göbeklitepe'nin tanıtımına büyük katkı sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Çiftçi, 2019 yılında da tanıtımı çalışmalarını sürdürerek, Japonya, Güney Kore ve Afrika'da tanıtımların devam edeceğini aktardı.

Göbeklitepe'de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Grubu'nda, 2019 yılını Göbeklitepe Yılı olarak ilan etti. Daha önce bizler Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Ticaret Sanayi Odası Başkanlığımız olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımıza müracaatta bulunmuştuk. Kültür ve Turizm Bakanlığımız da çok olumlu görüşü ve neticede Cumhurbaşkanımızın onayıyla da 2019 yılı Göbeklitepe Yılı olarak ilan edildi. Allah hayırlı uğurlu etsin diyoruz. Turizm açısından çok önemli bir hareket bekliyoruz ve Şanlıurfa bu anlamda gerek ulaşacak olan ekonomik canlılık sebebiyle de çok sevinçli olduğunu da belirtmek isteriz. Şanlıurfa şimdi bu defa 2019 yılında Japonya, Güney Kore hedefini almış durumda, sadece Avrupa'da tanıtım yeterli olmuyor. Çünkü arkeolojik varlıkları ve kültürel varlıkları farklı kültürleri tanımak isteyen bir Uzakdoğu coğrafyası var. Bizler de buralarda bu tanıtımı gerçekleştirmenin programını yapıyoruz. Sadece buralar değil yani Afrika ülkesine de, Afrika kıtasına da ineceğiz. Dediğimiz gibi Şanlıurfa'yı merkez alıp dünyanın dört bir tarafında bu çalışmaları yürütüyoruz. Artık Uzmanlar devrede ve onların vereceği raporlar ile çizeceği yol haritası doğrultusunda bu çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

26 Ara 2018 - 16:24 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.