İşsiz Suriyeliler için Rızık İstihdam Büroları açıldı

.

İşsiz Suriyeliler için Rızık İstihdam Büroları açıldı
İşsiz Suriyeliler için Rızık İstihdam Büroları açıldı
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Merkezi Şanlıurfa olan Gaziantep ve İstanbul’da işsiz Suriyeliler için ‘Rızık İstihdam Büroları açıldı.

Türkiye’de yaşayan işsiz Suriyelilerin bu sorununu çözmek iddiasıyla İŞKUR gibi faaliyet gösterecek “Rızık İstihdam Ofisi” açıldı.

Hizmete sunulan ofisler ’de, iş arayan Suriyeliler hafta içi 5 gün başvuru yapabilecek.

Ofisin amacının, Suriyelilerin kalkınma ve gelişimine öncülük yapmak, mesleki yeterliliklerini geliştirmek iş bulmak.

Burada ’ki amaç bireylerin tüketici değil üretici olması gerektiğine inan Rızık İstihdam Büroları ekibi, meslek edindirme istihdam alanındaki programlarına tüm hızı ile devam etmektedir. İstihdam bürosunda yeni ufuklar açmaktadır.

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen yüz binlerce Suriyeli mülteci yaşamlarını devam ettirebilmek için başta inşaat olmak üzere lokantalarda, işyerlerinde çalışmaya başlayanlar oldu.

Türkiye’de bulunan Suriye İş gücü aktif sorunlarını alabilen ve geleceğin Suriye’sini imar edebilecek kapasitede onarımına yönelik faaliyet gösteren kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşuyuz.

Rızık İstihdam Büroları Suriyeli vatandaşların çeşitli yardımlarda bulundu. Rızık İstihdam Büroları Türk ve Suriyelilerin arasında bir köprü vazifesini yapmak amacıyla kurulmuştur. Rızık İstihdam Büroları kirasını ödeyemeyen savaş mağduru Suriyeli vatandaşın umudu haline gelerek desteklerde bulundu.

Rızık İstihdam Büroları sabah kapısını açar açamaz savaş mağdurlarını ve Türk iş adamlarını ağırlamaya ve savaş mağdurları olan Suriyeli ailelere dertlerine çare olmaya çalışıyor.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.