Kimse ne olduğunu anlamadı, yerde hareketsiz kaldılar

.

Kimse ne olduğunu anlamadı, yerde hareketsiz kaldılar
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da bisiklet kültürünün yaygınlaşması adına 2017 Ekim ayından günümüze kitap toplama kampanyaları, öğrencilere yardım etkinliği, kadınlar günü turlarıyla gündeme gelen URBİT (Urfa Bisiklet Topluluğu) yine adından söz ettirmeyi başardı.

ABS (Antalya Bisiklet Sevenler) ekibinin başlatmış olduğu bir farkındalığa 967 Km'den ses vererek destek oldular. Son zamanlarda hızla artan bisikletli ölümlerine, fosil yakıtlı araçların yerine bisikletin tercih edilmesine ve bisiklet yollarının kapsamının artırılmasına dikkat çekmek için Şanlıurfa Haliliye ilçesinde Adalet caddesinde seyir halindeyken bir anda durdular.

Ardından bisikletlerinden inerek bir süre yerde hareketsiz kaldılar. Farkındalığın ardından URBİT (Urfa Bisiklet Topluluğu) yöneticilerinden Mustafa Aslan açıklamalarda bulundu.

Tüm vatandaşları bisiklete binmeye davet eden Aslan; "Bisikletli ölümleri tüm Türkiye'de bisiklet ekiplerini yasa boğmaktadır. Bu acı durumların yaşanmaması adına bisiklet kullanıcılarını ve motorlu araç sürücülerini daha fazla dikkatli olmaya davet ediyorum. " şeklinde açıklamalarda bulundu.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.