Recep Tayyip Erdoğan Sanayi Sitesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Recep Tayyip Erdoğan Sanayi Sitesi Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa’da yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan yeni sanayi sitesi bilgilendirme toplantısı önceki gün Evren Sanayi Sitesi'nde yapıldı.

S.S Şanlıurfa Kamyon Tır Otobüs Bakım ve Onarım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Halil Polat başkanlığında toplanan sanayi sitesi esnafı yapılacak olan yeni Sanayi sitesi hakkında bilgiler aldılar.

Şanlıurfa Karaköprü mevkisinde Büyükalanlı Mahallesi batı tarafında yapılacak olan 300 işyeri için Başkan Halil Polat tarafından esnafa bilgiler verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin büyük destek verdiği proje yerel seçimlerden önce temeli atılacak ve inşaatına başlanacak.

Yapılacak olan işyerleri 3 aşamadan oluşacak 1. Aşamada 600 metrekare kapalı alan 400 metrekare açık alan toplamda 1000 metrekare, 2. aşama 400 metrekare kapalı alan 400 metrekare açık alan toplamda 800 metrekare, 3 aşama 250 metrekare kapalı alan 200 metrekare açık alan toplamda 450 metrekare olarak planlanmakta.

Bilgilendirme toplantısında esnafa bilgiler veren Başkan Halil Polat şunları söyledi: “Öncelikle biz esnafa her zaman destek veren ve daima yanımızda olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Tır ve otobüslerin şehir merkezlerine giriş çıkışlarının yasak olmasından dolayı Habur sınır kapısı ve Doğu illerine çalışan araçlar bizim Evren sanayi sitesi ile hiçbir bağlantısı kalmamıştır. Dolayısıyla elbirliği ile arkadaşlarım ile birlikte bu kooperatifi kurduk 3 yıl boyunca yaptığımız hizmetler çabalar büyükşehir Belediyemize Başkanımıza, Daire Başkanlarına, Milli Emlak Müdürlüğü'ne, Sanayi Bakanlığı'na Kalkınma Bakanlığı'na tek tek müracaatlarda bulunduk. Şu anda yeni yapılacak olan sanayiye 1000 dönüm kesintileri ile birlikte 632 dönüme tekabül ediyor. Dolayısıyla 332 dönümünü almış bulunuyoruz. Esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Yapılacak olan işyerlerinde fiyatları İnşallah yarı yarıya ve daha fazla düşürmek için çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi yapılacak olan sanayimizin altyapısınıda yapacak. Yapılacak olan işyerleri içinde spor salonları kapalı yüzme havuzları hepsini tek tek dizayn etmişiz. İşyerlerimizin içi tırlara göre dizayn edilmiş bulunmakta, araç bir taraftan girecek karşı taraftan çıkacak, yol aramız 50 metre olacak Şanlıurfa’mıza esnafımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İş yerlerini almak isteyen esnafımızın vergi levhasının olması lazım, oda kayıt belgesi lazım, 4 adet fotoğraf, kimlik fotokopisi varsa ustalık veya kalfalık belgesinin bulunması lazım.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

12 Kas 2018 - 12:55 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.