Şanlıurfa güne zamlı ekmekle uyandı

.

Şanlıurfa’da ulaşım zammı ve su faturalarının yüksek gelmesinin ardından Şanlıurfalılar bugün de ekmeğe yapılan zamla uyandı.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası, üretilen tüm ekmek çeşitlerinin bugünden itibaren zamlı fiyattan satılması için fırıncılara bildiri dağıttı. Şanlıurfa'da üretimi yapılan 180 gramlık yöresel Tırnaklı ekmek ve 170 gramlık yöresel açık ekmeğin fiyatı 90 kuruş, 250 gramlık somun ekmeğin fiyatı ise 1 TL, 800 gramdan üretilen Suriye ekmeği ise 2,5 TL olarak belirlendi.

Son dönemlerdeki un ve işçi maliyetlerindeki artışı gerekçe gösteren Kentteki fırıncılar, zamlı tarifeyle satışa başladı.

Eski fiyatı 75 kuruş olan 180 gram tırnaklı ekmek ve 170 gram açık lavaş ekmek 90 kuruşa çıkarken, 250 gram somun ekmeği 1 TL'ye yükseldi. Yörede ‘tepsi ya da tava’ olarak isimlendirilen yemek tava ve tepsilerinin ekmek fırınlarında pişirilmesi karşılığında hiçbir bedel almayan fırıncılar, artan fiyat farkıyla gidermeye çalışacaklarını belirtti.

12 Nis 2018 - 10:43 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.