Şanlıurfa İHD'den imza kampanyası

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL’in uzatılıp, uzatılmayacağı tartışmaları sürerken, İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi, “OHAL uzatılmamalı, derhal kaldırılmalıdır” başlığıyla imza kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında kurumları da dolaşacak olan dernek, topladığı imzaları TBMM’ye gönderecek.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen Olağanüstü Hal’in uzatılıp, uzatılmayacağı tartışmaları sürüyor. Hükümet kanadından konuya ilişkin henüz net bir açıklama yok.

OHAL’le ilgili tartışmalar devam ederken, insan hakları savunucuları harekete geçti. İnsan Hakları Derneği Şanlıurfa Şubesi, OHAL’in uzatılmaması ve devam eden OHAL’in kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına ilişkin dernek binasında gazetecilere açıklama yapan Şube Eş Başkanı Atilla Yazar, OHAL sürecinde Türkiye’de 40 bin kişinin gözaltına alındığını, 32 bin kişinin tutuklandığını ve 80 bin kişinin açığa alındığını hatırlattı.

Yazar, OHAL’in sebep ve amaç açısından hukuka uygun olmadığını savunarak “TBMM’den OHAL’in uzatılmamasını, derhal kaldırılmasını talep ediyoruz” dedi.

İHD Şanlıurfa Şubesi, kurumları da dolaşarak toplayacağı imzaları TBMM’ye gönderecek.

28 Eyl 2016 - 15:01 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.