Şanlıurfa turizmde umduğunu buldu mu? (Videolu)

Şanlıurfa turizmde umduğunu buldu mu? (Videolu)

Şanlıurfa turizmde umduğunu buldu mu?  (Videolu)
Şanlıurfa turizmde umduğunu buldu mu?  (Videolu)
+2
Haber albümü için resme tıklayın

2019’un Göbeklitepe yılı ilan edilmesiyle birlikte Şanlıurfa’da turist yoğunluğu yaşandı. Tarihle tanışmak ve tarihi alanları görmek için kente gelen turistler otellerde de yoğunluğa neden oldu. Otel yöneticileri konaklama oranlarının yüzde yüzün üstüne çıktığını belirtti.

Genel Müdür Er: %100'üstüne çıktık

Mifrofonumuza konuşan Şanlıurfa Dedeman Oteli Genel Müdürü Ertuğrul Er, "2019'un Göbeklitepe yılı olarak ilan edilmesiyle turist yoğunluğu yaşadık. Otellerimizin neredeyse tamamı %100'üstüne çıktı." dedi. Sınır ötesine yapılan Barış Pınarı Harekatı’na da değinen Er, “merkezde hiçbir sıkıntı yoktur. Gelen konuklar rahat bir şekilde seyahatlerine devam edebilir” ifadesini kullandı.

Şanlıurfa’da konaklama ücretleri arttımı?

Konaklama ücretlerinin yaşanan turizm yoğunluğundan dolayı arttığı iddialarıyla ilgili de konuşan Er, yüzde 90’ın üzerinde konaklama ücretlerinde artış olmadığını sadece yüzde 10’luk kısımda online yapılan rezervasyonlarda artış yaşandığını kaydetti.

Oteller 2020’ye hazırlanıyor

Şanlıurfa’daki oteller 2020 için de hazırlıklarını tamamladı. 2020 için rezervasyon aldıklarını belirten Genel Müdür Er, yerli ve yabancı turistleri tarih şehrine davet etti.

Konuk evlerinde de turizm yoğunluğu yaşanıyor

Oteller kadar konukevlerine de rağbet bir hayli fazla. Mistik bir ortamın tadını çıkarmak isteyen turistler Şanlıurfa’daki konuk evlerinde eğlenerek vakit geçiriyor. Cevahir Konukevi Yönetim Kurulu Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı, 2019’da beklenenin üstünde turist ağırladıklarını ifade ederek, sınır ötesinde yapılan Barış Pınarı Harekatı’nın da turizmi etkilemediğini belirtti. Yazmacı, “Kasım sonuna kadar turizm sektörlerinde herhangi bir olumsuzluk görülmüyor” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa’da turizm döneminde fiyat politikası değişiyor mu?

Turizm döneminde hizmet fiyatlarında artış yaşanıyor iddialarıyla ilgili de konuşan Cevahir Asuman Yazmacı, fiyatlarda güncellemenin yapıldığını ancak fahiş fiyat artışının mümkün olmadığını kaydetti.

2020 için hazırlık

Yazmacı, 2020 için de turizm hazırlıkların şimdiden yapıldığını kaydederek yerli ve yabancı turistleri turizm şehrine davet etti.

HABER: Hasan Savaş - Rıdvan Ortakaya

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.