Şanlıurfa'da Diyabet Okulu, ilk mezunlarını verdi

www.edessatv.com

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesinde diyabet konusunda eğitimli kişiler tarafından 2 hafta süresince çocuklarda 20 hasta yetişkinlerde 15 hastaya eğitim verilerek sertifikaları verildi.

Hastane konferans salonunda verilen eğitimi; Çocuk Endokrin uzmanı Dr. Recep Polat, Dâhiliye Uzm. Dr. Umut Sert, Diyabet eğitim hemşiresi Nilüfer Bağmancı, Diyetisyen Büşra Öztürk, Diyetisyen İbrahim Halil Yeğenoğlu, Fizyoterapist Ozan Orhun Çalışkan, Psikolog Songül Altun tarafından sabah yetişkin diyabetlilere Öğleden sonra çocuk diyabetlilere 2 hafta eğitim vermişlerdir.

Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesi hastane yöneticisi Uz Dr. Faruk GÜNAK "Dünya Sağlık Örgütü tarafından salgın olarak ifade edilen bu kronik hastalık, komplikasyonları dolayısıyla insan vücudunda birçok sistem ve organın olumsuz etkilenmesine yol açmaktadır. Diyabet sıklığındaki bu artışın en önemli nedenleri sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam ve bunlarla ilişkili olarak obezitenin artmasıdır. Biz Şanlıurfa Eğitim ve araştırma Hastanesi olarak halkımızı diyabet konusunda bilinçlendirmek için çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Hastane idarecilerinin katılan kursiyerlere sertifikalarını vermek üzere hazır bulunduğu Diyabet Okulu Mezuniyet töreninde, Hastane idarecileri “Diyabet Okulu” mezunlarını vermekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Katılan kursiyerler kendilerine böylesine güzel ve yararlı bir eğitim imkânı sunan Eğitimcilere ve Hastane Yönetimine teşekkür ettiler.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.