Şanlıurfa’da Gençlik Merkezleri Siperlik Maske Üretiyor (videolu)

Şanlıurfa’da Gençlik Merkezleri Siperlik Maske Üretiyor

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla, koronavirüs salgınına karşı maske üretimi yapan kamu kuruluşlarına, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri de katıldı.

Gençlere yönelik atölye ve kulüp faaliyetlerini internet ortamına taşıyan Şanlıurfa’daki Gençlik Merkezleri, sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerinin alındığı atölyelerde 31 Mart 2020 tarihinden itibaren siperlik maske üretimine başladı.

Üretim maliyeti 2 TL, piyasadaki satış fiyatı ortalama 20 TL olan siperlik maskelerden, günde yaklaşık 1000 adet üretim kapasitesine ulaşan Gençlik Merkezleri, üretilen maskeleri sahada görev yapan başta sağlık çalışanları olmak üzere Polis ve Jandarma teşkilatlarına ulaştırıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen üretim faaliyetiyle, Şanlıurfa’daki Bağlarbaşı, İpekyol, Karaköprü, Şanlıurfa, Hilvan ve Siverek Gençlik Merkezlerinde 5 bin adet siperlik maske üretimi yapıldı.

Gençlik Merkezleri çalışanları ve gönüllü gençlerin ürettiği siperlik maskelerden 3 bin adedi, İl Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Hastaneler ve kamu kuruluşları ile esnafa dağıtıldı.

Virüs taşıma riski bulunan bireylerle yakın mesafede bulunan görevlilerin tükürük veya benzer vücut sıvılarına maruz kalmasını önleyen siperlik koruyucu maske üretiminin, ihtiyaç olduğu sürece devam edeceği belirtildi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.