Şanlıurfa’da Kuveyt Türk Kardeşlik Okulu Temeli Atıldı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü (Kuveyt International IslamicCharityOrganization) tarafından Eyyübiye ilçesinde yaptırılacak 18 derslikli bir okulun temel atma törenine katıldı.

Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü temsilcisi Şeyh Muhammed Al Chamberi ile birlikte okul inşaatına ilk harcı döken ve temsili ilk tuğlayı yerleştiren Vali Erin, okul yapımının yaklaşık altı ayda tamamlanacağını söyledi.

Türkiye-Kuveyt kardeşliğini geliştirecek yedinci temeli attıklarını belirten Vali Erin, okul sayısının 50’ye kadar çıkacağını belirtti. Suriyelilerin kendi ülkelerinde yaşadıkları sıkıntıları paylaşma anlamında Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ensar görevini en iyi şekilde yaptığını, Şanlıurfa’nın da bu görevi en iyi eda eden illerden biri olduğunu söyledi.

Yapılan okullarda Suriyeli ve Türk çocukların birlikte okuyacaklarını kaydeden Vali Erin, “Kuveyt Emirliği’nin ve Kuveytli hayırseverlerin bu desteğinden dolayı Şanlıurfa halkı adına şükranlarımı iletiyorum” dedi.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyeli muhacirlerin gıda, sağlık, eğitim gibi ihtiyaçları için önemli katkılarda bulunan Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü (Kuveyt International IslamicCharityOrganization) tarafından, Eyyübiye ilçesinde 18 derslikli bir okul yapımı için protokol imzalamıştı. Şanlıurfa’da 25 okul yapmayı planlayan ve yedinci okulun inşaatına başlayan Kuveyt Uluslararası İslami Yardımlaşma Örgütü Türkiye Temsilcisi Said Yardım Derneği sorumlusu Mahmoud Al Aouıss, bu hayır hizmetlerinin yapılmasına aracı olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, destek ve katkılarından dolayı Vali Erin’e teşekkür etti.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.