Şanlıurfa'da özel okullar platformu kuruldu

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı stratejik planın gerisinde kalan Şanlıurfa’da özel okula giden öğrenci oranı yüzde 3,42’ye düşerken, özel okul yöneticileri de bir araya gelerek platform oluşturdu. Oluşturulan platform, tüm tedbirleri almalarına rağmen okullara destek verilmemesine tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da özel okullar platformu kuruldu
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’da özel okullar platformu kuruldu. Platformun amacı, özel okulların yaşadığı sıkıntıların giderilmesi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı stratejik planın gerisinde kalan Şanlıurfa’daki özel okulların sıkıntısı giderek büyümeye devam ediyor.

Özel Okullar Platformu’ndan yapılan açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığımızın 2019-2023 stratejik plan hedeflerinden biri de ülkemizde özel okula giden öğrenci sayısını arttırmaktadır. Bakanlığımızın hazırlamış olduğu stratejik planda, 2023 yılında özel okul öncesine devam eden öğrenci oranını %16,2’ya, özel ortaöğretime devam eden öğrenci oranı % 13,5 a çıkarılması hedeflenmektedir. Bakanlığımızın yayımladığı resmi istatistik verilerine göre 2019-2020 eğitim öğretim yılında, Türkiye’de özel okula giden öğrenci oranı % 8.05 iken, Şanlıurfa’da bu oran % 3,42’dir. Türkiye’de ve özellikle ilimizde özel okula devam eden öğrenci oranının, stratejik plan hedefinin çok altında olduğu görülmektedir. Bu oranın yükselmesi ve Bakanlığımızın stratejik plan hedefine ulaşması için ilimizde özel okulların desteklenmesi önem arz etmektedir” denildi.

Şanlıurfa’da derslik sıkıntısının yaşandığı belirtilen açıklamada, derslik sayısının bir kısmının özel okullar tarafından karşılandığı belirtildi.

Kente yatırım yapmanın derdinden oldukları belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Şanlıurfa derslik başına düşen öğrenci sayısının en yüksek olduğu illerden birisidir. Bizler, özel okullar olarak devletimizin hizmetinde olduğumuzu, İlimizin derslik ihtiyacının karşılanmasına ciddi yatırımlarla katkı sunduğumuzu ifade etmek isteriz. Şanlıurfa’da toplam derslik sayısı 19.718 dür. Bu dersliklerden 1.908 tanesi özel okullarımıza aittir. Yani ilimizin derslik ihtiyacının yaklaşık %10 u özel okullarımızın katkısı ile karşılanmaktadır. Tıpkı derslik sayısında olduğu gibi, öğretmen başına düşen öğrenci sayısında da ilimizde ciddi sıkıntılar bulunmaktadır" denildi.

Açıklamanın devamında ise"Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atamalarında ilimize pozitif ayrımcılık yapmasına rağmen ne yazık ki bu oran bir türlü düşürülememekte, ilimizin öğretmen ihtiyacı karşılanamamaktadır. İlimizde 29.015 öğretmen görev yapmakta olup bunların, 2057 ‘si özel okullarda çalışmaktadır. Başka bir ifade ile ilimizdeki öğretmenlerin yaklaşık %8 i özel okullarda istihdam edilmektedir. Özel okullarımızın tamamı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından denetlenerek, eğitim kurumlarında hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol belgelendirme programı kapsamında OKULUM TEMİZ BELGESİ almıştır. Okullarımızda HES kodu, maske, dezenfektan, sosyal mesafe vb pandemi döneminin gerektirdiği tüm tedbirler en üst düzeyde alınmaktadır. Ayrıca, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi verilerine göre, özel okullarımızda derslik başına düşen öğrenci sayısı 12 dir. Bu sebeple içimiz rahat bir şeklide Okullarımız Sokaktan Daha Güvenlidir demekteyiz. Bu ifadeyi aynı şeklide Milli Eğitim Bakanımız, Sağlık Bakanımız ve Bilim Kurulu Üyeleri de ifade etmektedirler" ifadelerine yer verildi

"Şanlıurfa'da hizmet veren özel okul kurumları olarak, 2020-2021 eğitim öğretim yılında yapılması gerekenleri değerlendirmek üzere

daha öncede de farklı zamanlarda bir araya geldik. Bugün itibarıyla aşağıda isimleri belirtilen okullarımızın bu birlikteliği Şanlıurfa Özel Okullar Platformu adı altında devam edecektir. Platformu temsilen, Bekir TOY, Celal ÇİFTÇİ, Eymen SARAÇ, Mehmet BÜYÜK, Mehmet ERCAN, Ömer AĞ, Ömer N. KAPAKLI ve Yavuz Selim DAĞ Yürütme Komisyonuna görevlendirilmişlerdir. Cumhuriyetimizin 97.yılını kutladığımız bu bayram gününde, özel okul kurucuları olarak, Şanlıurfa’nın eğitimde hak ettiği yere gelebilmesi için üzerimize düşeni, dün olduğu gibi bugün de yerine getirmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

platformdaki okullar

AK Koleji

İlimkent Okulları

Şanlı Doğuş Koleji

Amaç Okulları

İTÜ Doğa Koleji

Şanlı Gelişim Okulları

Aydınlar Koleji

Girne Koleji

Şanlı Nesil Koleji

Bilimfen Okulları

Kadir Evliyaoğlu Koleji

Şanlıurfa Simya Okulları

Celal Çiftçi ASML

Kolej Modüler

Ufuk Koleji

Çamlıca Koleji

Kültür Koleji

Uygar Koleji

Çankaya Koleji

Lisans Koleji

Uzman Akademi

Endülüs Koleji

MEM Eğitim Kurumları

Yeni İzler Okulları

Fırat Koleji

Orjin Koleji

Yeni Ufuklar Koleji

Final Okulları

Pisa Koleji

Yöntem Koleji

Işıl Koleji

Rota Akademi Koleji

Yükseliş Koleji

İlgi Okulları

Siverek Simya Koleji

YSD Koleji

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.