Şanlıurfa'daki yapılar depreme dayanıklı mı?

.

Şanlıurfa'daki yapılar depreme dayanıklı mı?
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası, Şanlıurfa’daki yapıların depreme dayanıklı olup olmadığını açıklayamadı.

17 Ağustos ve 12 Kasım 1999'da iki büyük depremin yaşandığı Türkiye’de 10 binlerce insan hayatını kaybetti yüz binlerce yapı da depremden etkilendi.

Edessa Tv olarak Marmara Depremi’nin yıl dönümünde Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliğine bağlı Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odasını arayarak Şanlıurfa’daki yapıların durumunu ve depreme dayanıklı olup olmadığını öğrenmek istedik. Ancak odayı defalarca aramamıza rağmen bize geri dönüş yapılmadı.


Asrın felaketi olarak nitelendirilen 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde ilk olarak açıklama yapıp halkı bilinçlendirmesi gereken bir STK temsilcisi olan Şanlıurfa İnşaat Mühendisleri Odası her nedense konuyla ilgili açıklama yapmaktan çekindi.

Defalarca aramamıza rağmen; “bugün müsait değilim, ilçedeyim, müsait olduğumda sizi ararım, size geri dönüş yapacağız” gibi sözlerle açıklama yapmak istenmemiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.