Şanlıurfalı Şehitlere Devlet Övünç Madalyası(videolu)

Şanlıurfalı Şehitlere Devlet Övünç Madalyası

2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ile tevcih edilen Şanlıurfalı şehitler adına düzenlenmiş madalya ve beratları düzenlenen törenle ailelerine teslim edildi.

Şehit Ali Aydar, Şehit Hüseyin Koroç, Şehit Enes Çiçek, Şehit Mehmet Taş ve Şehit Sedat Sağır adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda düzenlenen törenle şehitlerin ailelerine teslim edildi.

Şehitlerin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından gazilerin özgeçmişlerinin okunmasıyla devam etti.

Törende bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfalı beş şehit adına ailelerine verilecek devlet övünç madalyası verilmesi münasebetiyle biraraya geldiklerini belirterek, “Vatanımızın birliği, bütünlüğü, devletimizin devamlılığı, milletimizin bekası, ay yıldızlı al bayrağımızın sürekli en yükseklerde dalgalanması, inançlarımız ve kutsal değerlerimiz için gözünü kırpmadan canını feda eden tüm şehit kardeşlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla bir kez daha anıyoruz. Mekanlarının cennet olmasını diliyoruz. Aynı zamanda bu kutsal mücadelede, gazi olan kardeşlerimize de hayırlı, uzun, bereketli ömürler diliyoruz” dedi.

“Beş kahraman evladımıza o kahramanlıklarının bir göstergesi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verebileceği en yüksek ödül olan, Devlet Övünç Madalyası’nı şehitlerimizin yakınlarına vereceğiz. Bunun maddi değerinden ziyade, manevi değeri çok büyüktür” diyen Vali Erin, şehitlerin peygamberlere komşu olarak öbür dünyada da en büyük ödüle kavuştuklarını söyledi.

Vali Erin’in konuşmasının ardından şehit ailelerine devlet övünç madalyaları ve beratı takdim edildi.

Törene, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in yanısıra Şanlıurfa Milletvekili M. Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ile kamu kurum kuruluşları temsilcileri ile şehit ailelerinin katıldığı tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.