"Şanlıurfamıza yakışan bir meydan oldu"

.

"Şanlıurfamıza yakışan bir meydan oldu"
"Şanlıurfamıza yakışan bir meydan oldu"
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa kent merkezinde yer alan ve Şanlıurfa’nın kalbi konumundaki Rabia Meydanı Büyükşehir Belediyesinin yeni düzenlemesinin ardından vatandaşların kullanımına açıldı. Alanda incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa'mıza yakışır bir meydan oldu” dedi.

Altkatındaki otopark bölümüne su sızdıran ve bu nedenden dolayı tehlike oluşturan Rabia Meydanı'nda yeniden düzenlemeye giderek 17 Bin metrekarelik alanın sökümü yapıldı. Ardından tekrar üst düzenleme, yalıtım sistemini yapan Büyükşehir Belediyesi, alanın kullanışlığını yükseltmek adına yeşil alan ve oturma alanları yaptı.

Sürdürülen çalışmalar neticesinde tamamlanan alanı inceleyerek vatandaşların hizmetine açan Başkan Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfalıları aileleri meydana gelmeye davet etti.

17 bin metrekareden oluşan meydanda sil baştan düzenleme yapıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Artık Şanlıurfalı hemşerilerimizin kullanımı noktasında emirlerinde. Bu meydan Şanlıurfa’mızın kalbi konumunda, Bu meydan yapılırken 1300 araç kapasiteli 2 katlı bir otopark yapılmıştı. Büyükşehir Belediyesi görev süresince gerek statik anlamında gerek ise yalıtım anlamında bu çalışmaların yapılmadığı kullanım noktasında ise meydanın delik deşik hale geldiğini görmüş olduk. Otoparkı işleten işletmecimizin de gerekli sebepleri vardı ki üst meydandaki su tamamen alttaki otoparka sızıyordu. Ve bu sızlama ile birlikte kolon ve kirişlerde gelecek anlamında tehlike arz ediyordu. Büyükşehir teknik heyetimizle alanda incelemelerde bulunarak son teknoloji ile 17 bin metrekarelik alanın sökümü gerçekleştirilerek tüm yalıtım katmanları yapıldı. Buna ek olarak yeni aydınlanması ile çevre düzenleme çalışmaları bitti. Eski meydanımız tekrar düzenlenerek yenilendi bunu tüm hemşerilerime belirtmek istiyorum. Yeni meydan düzenlememizde güneşi nasıl kırabilir yeni oturma alanları nasıl oluşturabiliriz sorularını sorarak yeni bir düzenleme yaptık. Bunun için yeni ağaçlandırma sistemi ve üstü kapalı oturma alanları oluşturduk. Şimdi Allah’ın izni ile Büyükşehir Belediyemiz bu seferde alanın arka tarafında bulunan Topçu Han’ın restorasyonunu yapacağız ve içinde kuracağımız kitap kafe ile vatandaşların güzel bir şekilde zaman geçirmelerine olanak sağlayacağız. Aynı şekilde yan tarafında bulunan semt pazarı düzenlemesini yapacağız, bu mahallemizin bir ihtiyacıdır. Bunu ayrı bir şekilde çözmeyi planlıyoruz, bu bölge bizim için kıymetli bir alan istiyoruz ki güzel bir görünüme kavuşsun, çünkü burası bizim için Şanlıurfa’nın kalbi konumunda. Yeni düzenleme işinde büyük bir emek vardı, bu alanda emeği geçen Büyükşehir Belediyesi kadrolarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şanlıurfa’mıza hayırlı olmalarını diliyorum. Meydanlarımıza tüm vatandaşlarımızı ailecek gelmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.