Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri tescillendi

.

Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri tescillendi
Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri tescillendi
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nın kültürünü ve yemeklerini dünya'ya duyurma noktasında başlatılan çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Şanlıurfa'nın yöresel lezzetlerinden olan 12 yemek ve tatlı bu gün düzenlenen törenle tescillendi.

Özel bir konuk evinde düzenlenen programa Türkiye'nin bir çok yerinden katılım sağlanırken, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Milletvekilleri, İlçe Belediye Başkanları ve Şanlıurfa protokolü katıldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu İle Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası iş Birliği ile düzenlenen program'da Şanlıurfa'ya özgü lezzetler olan; ciğer kebabı, tırnaklı ekmek, haşhaş kebabı, açık ekmek, Pancar Boranısı, yumurtalı köfte, isot çömleği, frenk çömleği, üzlemeli pilav, lebeni, su kabağı yemeği, zerde ve külünçe yemekleri ile tatlıları gelen konukların beğenisine sunuldu.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarında Şanlıurfa'nın değerlerinin tescillenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, emeği geçenleri kutladı.

Başkan Nihat Çiftçi, "Atalarımızın Emanet Ettiği Şanlıurfa Yemeklerine Sahip Çıkıyoruz"

12 bin yıllık bir geçmişe sahip Şanlıurfa'mızda yaşayan atalarımız bu bereketli topraklarda yetiştirdiği ürünlerle yapmış oldukları yemekler bugünümüze miras olarak bıraktı. Bizlerde bu mutfağımıza sahip çıkma noktasında elimizden geleni sergiliyoruz. Başta Bilim ve Sanayi Bakanlığımıza, Türkiye Patent ve Marka Kurumumuza teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'mızın değerlerinin markalaşması bizler için çok önemli. Bu markalarımızı şehrimize gelen misafirlere tanıtma noktasında iş adamlarımıza ve işyerlerimize güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik ise, " 6 yıl önce Şanlıurfa'ya geldiğim zaman sanayi şehrinden gelen bir kardeşiniz olarak Şanlıurfa'ya sanayiyi nasıl yerleştiririz diye derin derin düşünürken hep yanımızda olan TOBB başkanımız oldu. Şimdi Organize Sanayi Bölgesine gidin görün. İnanın benim gözlerim yaşarıyor. Gıda OSB'nin kurulması olmazsa olmaz bir şeydi. Gıda OSB'nin Şanlıurfa'daki ürünlerin markaya dönüşmesi açısından ne kadar önemli olduğunu hep beraber kavramamız gerekiyor.

Konuşma yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ise, "Bu ürünleri Türkiye ve dünya pazarında satmak gerekir. Dünyada bizim olan yoğurt bile yunan yoğurdu olarak satılıyor. Patenttin Avrupa'da da yapılarak pazarda yer bulması gerekir" dedi

Konuşmaların ardından tescillenen yemekleri ve tatlıların bulunduğu stantları gezen protokol, tescillenen ürünlerin sertifikalarını aldı.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.