Şehzadeler şehrinden Peygamberler şehrine

Manisa’nın Köprübaşı Kaymakamı Ramazan Taşkın, görev yaptığı yerdeki misafirleriyle memleketi Şanlıurfa'ya gelerek tarihi ve turistik mekanları gezdi. “Şehzadeler şehrinden Peygamberler şehrine” sloganıyla yola çıkan heyet, kentte 3 gün boyunca gezilerini

Şanlıurfalı olan Köprübaşı Kaymakamı Ramazan Taşkın, görev yaptığı ilçedeki Köprübaşı Belediye Başkanı Regaip Topuz, belediye meclis üyeleri ve muhtarlarla Şanlıurfa’ya geldi. İlk olarak tarihi Balıklıgöl Platosunu gezen Taşkın ve beraberindekiler, balıklara yem verip hatıra fotoğrafı çektirdi. Taşkın, üç gün sürecek gezi programında kentin tarihi ve turistik mekanlarını misafirleriyle gezecek.

“ŞANLIURFA GEZİSİ SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”

Küprübaşı Kaymakamı Taşkın, “Şehzadeler şehrinden Peygamberler şehrine” sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Manisa Köprübaşı ilçemizden tüm muhtarlarımızla meclis üyelerimizle belediye başkanımızla Şanlıurfamıza geldik. Şanlıurfalıyım. Manisa’ya ilk atandığımda Şanlıurfalıyım dediğim zaman insanlar muhtarlarımız Urfa’ya olan sevgilerini muhabbetlerini dile getirdiler. Bende belediye başkanımızla birlikte onlara Şanlıurfa gezisi sözü verdim. ‘Şehzadeler Şehrinden Peygamberler Şehrine’ sloganıyla yola çıktık. Yaklaşık bin 300 kilometrelik yolda 19 saat yolculuk yapmamıza rağmen muhtarlarımızın Urfa’ya olan merakları, sevgileri yolculuk zahmetini yorgunluğunu bertaraf etti.”

“DOST BİR ARKADAŞ OLARAK BAĞIRLARINA BASTILAR”

Hz İbrahim’in misafirperver özelliğin Urfalılara da geçtiğine vurgu yapan Kaymakam Taşkın, “Urfa tarih, kültür, gastronomi şehri, medeniyetler beşiği, peygamberler diyarı. Hz İbrahim’in en büyük özelliği misafirperver olması. Hz. İbrahim’in bu güzel hasleti Urfalı hemşehrilerine de geçmiş ve Urfalılar bizi güzel bir şekilde misafir etti. Hz. İbrahim aynı zamanda Halil’dir, yani dosttur Bu özellikte Urfalılarda olduğu için Urfalılar bizleri bir dost bir arkadaş olarak bağırlarına bastı” ifadesini kullandı.

“MUHTARLARIMIZ URFA’YI ÇOK SEVDİ”

Kaymakam Taşkın, Urfalıların kendilerini güzel bir şekilde konuk ettiklerini anlattı. “Ben Şanlıurfalı hemşehrilerime bizleri bağırlarına bastıkları ve misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sevgilerimi saygılarımı muhabbetlerimi sunuyorum” diyen Taşkın, sözlerine şöyle devam etti:

“Tabi bu güzel bir tablo, Ege’den gelen muhtarlarımız Urfa’yı çok sevdiler çok beğendiler hayran kaldılar mutlu oldular, Urfalılar onları çok sevdi. Urfalılar bizleri güzel bir şekilde misafir etti. Bu bize doğuyla batının tarihinin kültürünün bir olduğunu, kardeş olduğumuzu gösteriyor. Rabbim birliğimizi beraberliğimizi kardeşliğimizi daim eylesin. Ben tekrardan Şanlıurfalı tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

“TARİHİ ALANLARI GÖRMEK BİZİ MUTLU ETTİ”

Şanlıurfa’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Köprübaşı Belediye Başkanı Regaip Topuz, tarihi alanları görmekten memnun olduklarını belirtti. Topuz, “Uzun zamandan beri dünya ve ülkemizi etkisi alan koronavirüs nedeniyle seyahat edemiyorduk. Kaymakamımızla istişare ettik, o da Urfalı olması sebebiyle muhtar arkadaşlarımızla toplandık. Peygamberler şehrine gelmeyi Allah bize nasip etti. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Tarihi alanlarımızı görmek son derece bizi mutlu etti. Kaymakamımıza bu güzel programı tertipleyip düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Güzel bir gezi programı oluyor. Gezimiz devam edecek. İnşallah bundan sonra ilçemizde de diğer grup arkadaşlarımız, esnaflarımızı, arkadaşlarımızı buraya getirmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“URFA’DA OLMAKTAN KEYİF ALIYORUZ”

Köprübaşı Dernek Başkanı Seyfettin Kabadayı da gezilerinin çok güzel geçtiğini söyledi. Kabadayı, “Bu güzel organizasyonu düzenleyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Peygamberler şehrinde olmaktan bizde mutluyuz. Dernek ve muhtar arkadaşlarımız adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel bir gezi. Gerçekten tarihi yaşamak, burada olmaktan keyif alıyoruz” diye konuştu.

BİHA


13 Eki 2021 - 19:01 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.