Siverek’te ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu

Siverek’te ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu

Siverek’te ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu
Siverek’te ‘Adalet Ormanı’ oluşturuldu
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, denetimli serbestlik hükümlüleri tarafından "Adalet Ormanı" oluşturuldu.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde, Siverek – Diyarbakır kara yolu 10. kilometresinde bulunan 25 dönümlük alan denetimli serbestlik hükümlüleri tarafından ağaçlandırılıyor.

Siverek Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki hükümlüler ve denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerce aralarında meyve fidanlarının da bulunduğu 200 çeşitli fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim çalışmasının 81 ilde eş zamanlı olarak başladığını söyleyen Cumhuriyet Savcısı Selim Tan, “Açılışta denetimli serbestlik müdürlüğümüz ve açık ceza infaz kurumumuzdaki hükümlülerimizden faydalandık. Hükümlülerimizin kamu yararına çalıştırılmasının temel amacı infaz süresinin bitiminden itibaren topluma olan entegrasyonunun sağlanması, bir iş öğrenmesi, topluma uyumunun devamı içindir. Katkısı bulunan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.“ dedi.

Siverek Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olan Ercan Yıldırım ise bu tip organizasyonların arttırılması gerektiğini söyledi.

Düzenlenen törene Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Denetimli Serbestlik Müdürü Muhammed Said Sarıkamış, T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Aydın Aydın, hakim ve savcılar ile denetimli serbestlik personeli katıldı.


Edessa TV Haber Merkezi

21 Mar 2019 - 17:10 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.