Siverek’te Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı

Dolu Ekili Arazileri Ve Meyve Ağaçlarını Vurdu

Siverek’te Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı
Siverek’te Ceviz Büyüklüğünde Dolu Yağdı
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, ceviz büyüklüğünde dolu yağdı.

Özellikle Siverek'in batısı, Fırat nehri civarlarında bulunan kırsal alanlarda etkili olan dolu yağışı, ekili tarım arazilerine zarar verdi.

Fırat kenarında bulunan Gözcek, Kalemli, Büyükoba, Azıklı hattında şiddetini arttıran dolu yağışı bölge çiftçisini tedirgin etti.

Şiddetli dolu yağışının etkili olduğu bölgede bulunan meyve ağaçları da nasibini aldı.

Dolunun denk geldiği dallar ve meyveler yere düştü.

Vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflarda, şiddetli dolunun plastik malzemeleri parçalaması, dolunun şiddetini gözler önüne serdi.

Şiddetli dolu yağışında 2 bin 500 dönüme yakın arazinin zarar gördüğü belirtiliyor.

Yaklaşık bir yıldır gözü gibi baktığı tarım arazilerinin bir anda zarar gördüğünü gören çiftçiler ise kara kara düşünmeye başladı.

Yaşanan dolu yağışı nedeniyle zarar gören çiftçiler, yetkililerden destek bekliyor.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.