“Süper Ay” Balıklıgöl'ü aydınlattı

“Süper Ay” Balıklıgöl'ü aydınlattı

Şanlıurfa’da Ay’ın Dünya’ya en yakın konumda olup, normalden daha parlak ve büyük göründüğü "Süper Ay" Balıklıgöl ve Urfa Kalesi’ni aydınlattı.

Şanlıurfa'da Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olup, normalden daha parlak ve büyük göründüğü "Süper Ay" Balıklıgöl ve Urfa Kalesi'ni aydınlattı.

Ay'ın normalden çok daha büyük ve parlak göründüğü 'Süper Ay' Şanlıurfa semalarını aydınlattı. Korona virüs salgını nedeniyle az sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği Süper Ay parlaklığıyla dikkat çekti. Akşam kocaeli escort saatlerinden itibaren kentte görüntülenen Süper Ay, normal halinden yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak görüntüsüyle yeryüzünü aydınlattı. Bazı vatandaşlar, Balıklıgöl'den bazıları da Urfa Kalesi yakınında bulunan seyir tepesinden Süper Ay'ı teleskop ile izledi. Süper Ay'ı ilk defa bu kadar yakından gördüklerini belirten vatandaşlar, hayran kaldıklarını ifade etti.

Süper Ay'ın gece boyunca dünyanın pek çok noktasından gözlemleneceği belirtildi.

09 Nis 2020 - 10:16 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.