ŞUTSO'da taşınır rehni bilgilendirme toplantısı yapıldı

ŞUTSO'da taşınır rehni bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ŞUTSO) Taşınır Rehni Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.

ŞUTSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Ticaret İl Müdürü Nazan Sezer, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim, Kredi Garanti Fonu İl Müdürü Özgür Aydın, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.Mücahit Arvas, ŞUTSO Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Hayırlı, TOBB’dan Uzman Evren Yücel, Halk Bank ve Ziraat Bankası temsilcileri ile üyeler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek yaptı.Üyelerin finansmana erişim konusunda yaşadıkları soruna bir nebze çözüm bulmak üzere “Taşınır Rehni”nin tanıtımı amacıyla bu toplantınıngerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Peltek konuşmasında şunları kaydetti: “Malumunuz olduğu üzere finansmana erişim konusu üyelerimiz için çok ciddi bursa bayan escort bir sorundur. Bu soruna bir nebze çözüm bulmak amacıyla cumhurbaşkanlığının 100 günlük eylem planında da yer alan “Taşınır Rehni”nin yaygınlaştırılması çalışmalarına yönelik tanıtım toplantılarının dördüncüsünü bugün ilimizde gerçekleştiriyoruz. Hepinizin bildiği üzere ilimiz tarım ve hayvancılık sektöründe Türkiye’de önemli bir yere sahip. Ancak; bu mevcut potansiyel maalesef günümüze kadar, finansmana erişim noktasında üyelerimize yeterince fayda sağlayamıyordu.

Artık geliştirilen bu sistemle Kobilerimiz araç rehni ve ipoteğe bağlı kalmaksızın mahsullerini, hayvanlarını veya taşınabilir varlıklarını rehin göstererek finansmana erişim imkânlarını artırabileceklerdir. Sistemin teknik ayrıntılarını birazdan Ticaret Bakanlığı’ndan gelen Daire Başkanı Sayın Mücahit Arvas sizlerle paylaşacaktır. Sistemin tanıtımının yapılacağı ve kafalardaki her türlü soru işaretinin yanıtlanacağını ümit ettiğim bu toplantının sizlere faydalı olmasını ümit ediyorum” dedi.

Başkan Peltek’in konuşmasının akabinde Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü Daire Başkanı M.Mücahit Arvas kanunla ilgili bir bilgilendirme sunumu yaptı. Arvas toplantıda, Taşınır Rehni Türleri, Türkiye’de Taşınır Sicil Rehin Sistemi gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.