Urfa'da madımak anması

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, 2 Temmuz 1993’te Madımak’ta hayatını kaybeden 33 kişi için anma töreni düzenledi. Yapılan açıklamada, Madımak’ın birarada yaşama kültürüne bir saldırı olduğu ifade edildi.

Alevi Kültür Dernekleri Şanlıurfa Şubesi, 23 yıl önce Sivas Madımak’ta yanarak hayatını kaybeden 33 aydın için anma töreni düzenledi. Dernek binası önünde toplanan aleviler, “Sevgi bizim dinimizdir” ve “Benim kabem insandır” yazılı dövizler açarak “Sivas’ı unutma, unutturma” sloganı attı.

Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için saygı duruşunda bulunan kalabalık, daha sonra bir basın açıklaması yaptı. Madımak’ın birarada yaşama kültürüne bir saldırı olduğu ifade edilen açıklamada “Tüm katliamları din, dil ve ırk ayırmaksızın kınıyoruz” denildi.

Türkiye’nin geçtiği sürece de değinilen açıklamada barış ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

Anma törenine HDP, DBP ve Emek Partisi’nin il örgütleri de katıldı.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.