Vali Ayhan Şanlıurfa'daki tip 1 diyabet hastası çocuklara da umut olacak mı?

Sivas Valiliği döneminde kentteki tip 1 diyabet hastası çocukların 1 yıllık sensörlü glikoz ölçüm cihazını karşılayan Vali Ayhan, Şanlıurfa'daki tip 1 diyabet hastası çocuklar içinde çalışma başlatması bekleniyor.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, makamında hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etmeye devam ediyor. Vali Ayhan'ın cumartesi günkü ziyaretçileri kentteki ulusal ve yerel basın mensupları oldu.

Basın mensuplarını makamında kabul eden Vali Ayhan, bir gazetecinin "Sivas'ta tip 1 diyabet hastası için sağladığınız desteği Şanlıurfa'daki tip 1 diyabet hastası çocuklar içinde sağlayacak mısınız? Sorusu üzerine Ayhan, "Tip 1 diyabet hastası çocukları en iyi bilenler anlar. Bu çocuklar günde 20 kez parmaklarını delerek kanlarını ölçüyor. Parmak delmelerinden dolayı çocukların parmakları harap oluyor. Sivas'ta 157 çocuğumuzun 'Sensörlü glikoz ölçüm cihazlarını' 1 yıl boyunca karşıladık. Şanlıurfa'daki tip 1 çocuklar için gerekli çalışmaları başlatacağız." dedi.


Tip 1 diyabet hastası çocukların pankreasları insülin salgılamadığından dolayı günde en az 4 kez enjeksiyon yolu ile vücutlarına insülin enjekte ediyorlar. İnsülin dozları ise parmak uçlarında yapılan kan ölçümleri ile belirleniyor. Bu sebeple tip 1 diyabet hastası çocuklar günde en az 12 kez parmak uçlarını delerek kan değerlerini ölçüyor. Günümüzde sensörlü glikoz ölçüm cihazları ile kollarına takacakları bir lira büyüklüğündeki sensörlü glikoz ölçüm cihazı ile parmaklarını delmeden kan ölçümü yapabiliyor. Sensörlü glikoz ölçüm cihazları SGK tarafından karşılanmadığından dolayı sadece ekonomik durumu iyi olan tip 1 diyabet hastası çocuklar, bu teknolojiden faydalanıyor.


Sivas Valiliği döneminde Salih Ayhan, "Elinize Değil Yüreğinize Dokunuyoruz" projesi kapsamında kentteki 157 tip 1 diyabet hastası çocuğun sensörlü glikoz kan ölçüm cihazlarını 1 yıl boyunca karşılamıştı.


Vali Ayhan'ı ziyaret edenler arasında; Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Veysel Polat, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Şanlıurfa Spor Yazarları Derneği Başkanı Mehmet Ağaslan, İlke Haber Ajansı Şanlıurfa Temsilcisi Abdurahman Uğurlu, Anadolu Ajansı Şanlıurfa Bölge Müdürü Kerem Kocalar, İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Orhan Akın, Güneydoğu TV, Edessa TV, Kanalurfa TV yönetim kurulu başkanları yer aldı.(İLKHA)

29 May 2022 - 16:02 Şanliurfa/ Şanliurfa- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.