Valilik'ten Viranşehir'deki Olayla İlişkin Açıklama

Valilik'ten Viranşehir'deki Olayla İlişkin Açıklama

Valilik'ten Viranşehir'deki Olayla İlişkin Açıklama
Haber albümü için resme tıklayın

Valilikten. Viranşehir İlçesi mülki sınırları içerisinde yer alan bir tarlada şüpheli balon düştüğü yönünde 156 Jandarma İmdat Hattına ihbar edilen olay ile ilgili Basın Açıklaması:

T.C. ŞANLIURFA VALİLİĞİLİĞİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ JANDARMA BASIN DUYURUSU

1.Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, suç ve suçlularla en etkin şekilde mücadele ederek Kamu düzenini, emniyet ve asayişi bozmayı hedef alan her türlü faaliyetlere engel olmak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ve güven ortamını sürdürmek amacıyla gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almak için yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir.

2.Bu kapsamda; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından 26 Mayıs 2019 günü saat:09:00 sıralarında Şanlıurfa İli Viranşehir İlçesi mülki sınırları içerisinde yer alan bir tarlada şüpheli balon düştüğü yönünde 156 Jandarma İmdat Hattına ihbar bildirilmiştir. Olay mahallinde Asayiş ve Olay Yeri İnceleme Ekiplerince yapılan ön incelemede; Misina ile birbirine bağlanmış şişkin vaziyette olay mahalline uçarak geldiği değerlendirilen ve ucuna patlayıcı madde yerleştirilmiş düzenek bulunan ve ilkel yollar ile hazırlanarak balon haline getirilmiş şüpheli (2) cisim tespit edilmiştir. Bahse konu cismin hava araçlarına zarar verdirmek amacıyla hazırlandığı değerlendirilmektedir. Patlayıcı madde imha ekibinin bölgeye gelmesi ile birlikte yapılan çalışmalar neticesinde; 14,5 mm Doçka uçaksavar mühimmatı olduğu tespit edilmiştir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumhuriyet savcılığına bilgi verilerek adli tahkikata başlanmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.