Viranşehir İlçe Sağlık Müdürü Hakkında Suç Duyurusu..

Viranşehir İlçe Sağlık Müdürü Hakkında Suç Duyurusu..

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği, Viranşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulundu. Dernek, mobing uyguladığını ileri sürerek yaptığı suç duyurusuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği, "Viranşehir ilçesinde görev yapmakta olan aile hekimlerine mobbing uygulamaktan vazgeçmeyen, hangi kanuna/yönetmeliğe ya da mantığa dayandırdığını anlayamadığımız uygulamalarından vazgeçmeyen Viranşehir İlçe Sağlık Müdürü Dr Lokman DOĞAN hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur." denildi.

Yapılan açıklamanın devamında; "Dr Lokman DOĞAN tarafından Viranşehir’de aile sağlığı merkezlerine yapılan usulsüz denetimler, yıllık izinlerin gerekçesiz olarak reddedilmesi, istirahat raporlarının işleme konulmaması, denetimlerde tutulan tutanaklara şerh düşülmesine izin verilmemesi gibi hekimlere ve aile sağlığı çalışanlarına yapılan mobbing hakkında Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (SUAHED) tarafından Halk Sağlığı Başkanı ve İl Sağlık Müdürü ile görüşülerek durum hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Dr Lokman beyefendiye de savunmalar ve dilekçeler aracılığıyla ilgili kanun ve yönetmelikler ve uygulanma şekilleri defaatle hatırlatılmıştır. Bütün bunlara rağmen kanunla kendisine verilmeyen uygulamalara devam etmiştir. Uyarılarımızdan sonuç alınamayınca 27.08.2018 tarihinde ŞUAHED avukatı aracılığıyla Viranşehir İlçe Sağlık Müdürü Lokman DOĞAN hakkında

‘MADDE 117. – (1) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, iş ve çalışma hürriyetini ihlâl eden kişiye, mağdurun şikâyeti hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.

Görevi kötüye kullanma

MADDE 257. – (1) Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olan ya da kişilere haksız bir kazanç sağlayan kamu görevlisi, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

İşkence

MADDE 94. – (1) Bir kişiye karşı insan onuruyla bağdaşmayan ve bedensel veya ruhsal yönden acı çekmesine, algılama veya irade yeteneğinin etkilenmesine, aşağılanmasına yol açacak davranışları gerçekleştiren kamu görevlisi hakkında üç yıldan oniki yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.

Kişilerin huzur ve sükununu bozma

MADDE 123. – (1) Sırf huzur ve sükûnunu bozmak maksadıyla bir kimseye ısrarla; telefon edilmesi, gürültü yapılması ya da aynı maksatla hukuka aykırı başka bir davranışta bulunulması hâlinde, mağdurun şikâyeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir.’ hükümlerince savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur.

Ön soruşturma için kaymakamlığa dosya gönderilmiştir” denildi.

Edessa TV Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.