Vali Erin Tarihi Alanlarda İncelemelerde Bulundu

Vali Erin Tarihi Alanlarda İncelemelerde Bulundu

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’nın turizme kazandırılmayı bekleyen alanlarında yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Kendi kullandığı özel araçla Harran’a bağlı Göktaş köyündeki Han El Barur Kervansarayı’na giden Vali Erin, burada yapılan restorasyon çalışmaları hakkında İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan’dan ve şantiye sorumlularından bilgi aldı.

Şanlıurfa’nın çok büyük bir turistik potansiyele sahip olduğunu ve bu potansiyelin doğru şekilde değerlendirilmesi, tarihi eserlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla çalışmalar yapıldığını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle daha önce Çarmelik Kervansarayında yapılan restorasyon çalışmalarının bir benzeri de Han El Barur Kervansarayında yürütülüyor. Selçuklu döneminin en önemli mimari eserlerinden olan bu yapımız yaklaşık 900 yıllık bir eser. Yapılan restorasyon ile turizme kazandırılacak bu alan, aynı zamanda bu bölgedeki Harran, Soğmatar antik şehri, Şuayp antik şehri ve Bazda mağaraları ile turizm güzergahındaki önemli noktalardan biri. Çalışmalar tamamlandıktan sonra burayı en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Şanlıurfa’ya hayırlı olsun” diye konuştu.

Han El Barur’daki incelemelerinin ardından Bazda Mağaralarını ziyaret eden Vali Erin, tarihi alanların bulunduğu yerleşim birimlerinde de vatandaşlarla sohbet edip, çocuklara oyuncak hediye etti.

Vali Erin’e ziyaretlerinde İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan da eşlik etti.

Edessa TV Haber Merkezi

15 May 2019 - 13:13 - Siyaset

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.