Genç sporcular kente madalyalarla döndü

.

Genç sporcular kente madalyalarla döndü
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından Şehit Muhammed Oğuz Kılınç adına Antalya'da düzenlenen Türkiye Wushu Şampiyonasına katılan Şanlıurfalı sporcular, 12 altın madalya ile kente döndü.

Minikler, Yıldızlar, Gençler, Büyükler Erkek ve Kadın, Sanda ve Taolu kategorilerinde düzenlenen şampiyonaya, Şanlıurfa Kardeşlik ve Dayanışma Derneği KADER Spor kulübü olarak katılan 22 sporcudan 12'si derece yaparak altın madalya kazandı. Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada altın madalya ile kente dönen sporcular KADER Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Yavuz Kara ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar'ı ziyaret ederek sevinçlerini paylaştı. Sporcularla yakından ilgilenen Özçınar, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı 'Şanlıurfa Büyükşehirle Okuyor' projesi kapsamında hazırlanan kitap setini sporculara hediye etti.

Şanlıurfa'da sporun gelişmesi için her zaman spora ve sporcuya Büyükşehir Belediyesi olarak destek verdiklerini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "KADER tarafından Yakubiye ve Topdağı Mahallesinde başlatılan Wushu Kung Fu kursları sonucunda mahalledeki gençlerimiz bu kurslara katılarak eğitim aldı. 22 sporcumuz Antalya'daki Türkiye Şampiyonasına katıldı ve bu şampiyonadan 12 altın madalya ile kente geldiler. Özellikle kızlarımız çok büyük bir başarı gösterdi ve 2 madalya kazandılar. Bu başarının artarak devam edeceğine inanıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak başta Başkanımız Nihat Çiftçi'nin talimatları doğrultusunda genç nesile, sporculara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman elimizden geldiğinde katkı ve destek sunuyoruz. KADER ekibini ve genç sporcularımızı tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak ta sporum ve sporcunun her zaman yanındayız" dedi.

Antalya'da düzenlenen Wushu Kung Fu şampiyonasında dereceye girerek kente altın madalya ile dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan KADER Derneği ve Spor Kulübü Başkanı Yavuz Kara, "Yakubiye ve Topdağı Mahallesinde bulunan mağaraları temizleyerek kuran kursu ve spor salonu haline getirdik. Şu an 153 sporcumuz bulunmaktadır 22 sporcumuzu Antalya'da düzenlene Wushu Kung Fu şampiyonasına götürdük. Bizler vermiş olduğu desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmaya katılan genç ve yetenekli sporcular ise kulübe ve sporculara verilen desteklerden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Edessa TV Haber Merkezi

01 Mar 2018 - 10:47 - Spor

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.