ASKON'dan Yeni Zelanda'daki saldırılara tepki

ASKON'dan Yeni Zelanda'daki saldırılara tepki

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Yeni Zelanda’da iki Camiiye düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Şahin, “Kulluk vazifesini yerine getirmek için Cami’de toplanmış olan sivillere yönelik terör saldırısını lanetlediğini belirterek, Yeni Zelanda saldırısının haçlı zihniyetinin ve nefret söyleminin tezahürü olduğunu” belirtti.

Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü, Özellikle bazı bölgelerde yaşanan çatışma ortamları sonrası yaşanılan belirsizlik ortamları dolayısıyla kitle göçleri yaşanmaktadır. Ne var ki, bu kitle göçlerinin alt yapısına bakılmadan ırkçı ve faşist söylemlerin Batı Dünyası’nda son dönemlerde yüksek sesle dile getirilir olduğunu gördük. Ayrıca bu bölgelerde kargaşaya sebebiyet veren düşünce yapılarının sanki bu işlerde parmakları yokmuşçasına milliyetçi şovanist açıklamaları da zihniyeti bozuk yapılara teessür etmektedir. Yeni Zelanda saldırısında da bu zehirli dilin tesiri açıkça ortaya çıkmaktadır. Kulluk vazifesini yerine getirmek için babalı oğullu Cami’de toplanmış olan sivillere yönelik terör saldırısı haçlı zihniyetinin ve nefret söyleminin tezahürüdür.

Samimiyet Bekliyoruz

Şahin “Biz kardeşçe yaşanabilir, insanlık adına daha güzel bir dünyayı nasıl kurabiliriz diye düşünürken, özellikle Batı dünyasının ve ABD’nin İslam Coğrafyalarından daha fazla ne alabiliriz tarzında sömürücü politikalara devam etmesinden bıktık. Bu kargaşa düzeni, bu ayrımcı terörist sevicilikleri bitmediği sürece Yeni Zelanda saldırısında olduğu gibi masumların hayatını kaybetmelerine neden olmaya devam edecektir. Özellikle sorumluluk sahibi insanların, insanlar arasında kin ve nefrete yol açacak söylemlerden ve uygulamalardan kaçınmaları gerekmektedir. Paris’in ortasında düzenlenen terör saldırısı için nasıl ayağa kalkılıyorsa, nasıl acı hissediliyorsa, Yeni Zelanda’da hayatlarını kaybeden masumlar için de aynı acı hissedilmeli ve ayağa kalkılmalıdır. Biz bu konuda özellikle Batı İnsanından samimiyet bekliyoruz. Yoksa sorumsuz politikalar ve açıklamalar nedeniyle, benim teröristim senin teröristin tutumlarıyla güzelim dünyamıza barışın ve huzurun gelmesi imkânsız. Bu vesile ile Yeni Zelanda’da hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar diliyor, karanlık ve eli kanlı zihniyeti lanetliyorum. Zalimler için yaşasın Cehennem”

Edessa TV Haber Merkezi

15 Mar 2019 - 18:11 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.