Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden mehmetçiğe maske yardımı!

25 bin adet maske dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Corona Virüs (COVID-19) mücadelesi kapsamında 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’na ve İslahiye ilçesinde konuşlu 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'na toplam 25 bin adet maske dağıtıldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde 12 Aralık tarihinde ortaya çıkarak kısa süre içerisinde küresel bir salgın haline dönüşen Corona Virüs için gerek ulusal gerekse uluslararası alanda yürütülen sağlık alanındaki çalışmalar devam ederken Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı da bu doğrultuda hareket ederek ekibiyle birlikte kentte organize ettiği; dezenfektan, ilaçlama ve sosyal yardımlara bir yenisini daha ekledi, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İslahiye ilçesinde konuşlu 106'ncı Topçu Alay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Mehmetçiğe maske yardımında bulundu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi ilan edilen yeni tip Corona Virüs’e karşı alınan tedbirler her geçen gün sıklaştırılırken Gaziantep’te enfeksiyonun bulaşma riskini azaltmak adına Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler de yoğunluk kazandı.

Halk sağlığı uzmanlarınca koruyucu önleyici tedbirlerin hayati önem taşıdığının vurgulanmasının ardından yerel belediyeler kapsamında öne çıkan Büyükşehir bünyesinde bulunan Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) çatısı altında günde 15 bin adet maske üretim kapasitesine ulaşarak kentte bulunan vatandaşlar başta olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşlara ve son olarak Mehmetçiğe dağıttığı maskelerle örnek bir uygulamaya imza atarak farkındalık oluşturuldu.

Edessa TV Haber Merkezi

09 Nis 2020 - 15:16 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.