HÜDA PAR: Elektrikleri keserek genel cezalandırmaya gidilmesi ağır haksızlıktır

Çiftçilerin elektriklerini keserek genel cezalandırmaya gidilmesinin ağır haksızlık olduğunu ifade eden HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, şalter indirme veya faz düşürmenin borçların tahsilinde medeni ve insani bir yöntem olmadığını belirtti.

Çiftçilerin elektriklerini keserek genel cezalandırmaya gidilmesinin ağır haksızlık olduğunu ifade eden HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, şalter indirme veya faz düşürmenin borçların tahsilinde medeni ve insani bir yöntem olmadığını belirtti.

HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı, Mardin, Batman ve Şanlıurfa başta olmak üzere birçok yerde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Elektrik kesintilerinin insani bir krize dönüştüğüne dikkat çekilen açıklamada, şu an fiili olarak devam eden mağduriyetlerin en kısa zamanda sonlandırılması çağrısında bulunuldu.

Mardin, Batman ve Şanlıurfa’daki elektrik kesintilerinin ağır haksızlık olarak nitelendirildiği açıklamada, “Mayıs ayından beri başta Mardin, Batman ve Şanlıurfa olmak üzere birçok yerde insanlar elektriksiz bırakılarak toplu cezalandırma yoluna gidilmektedir. Sıcak iklim nedeniyle bölgede temel ihtiyaç olan içme suyu ve tarımsal sulama önemli oranda elektrik enerjisine dayalıdır. Kayıp, kaçak veya faturaların zamanında ödenmemesi nedeniyle dağıtım firmasının elektrikleri keserek veya tek faza düşürerek genel cezalandırmaya gitmesi ağır haksızlıklar doğurmaktadır. Başvurulan bu yöntem aynı zamanda faturalarını zamanında ödeyen ya da kaçak kullanımla ilgisi olmayan abonelerin de cezalandırılması sonucunu doğurmaktadır.” denildi.

Köylülerin elektrik dağıtım şirketiyle ilgili iddiaları

“Köylülerin elektrik dağıtım şirketiyle ilgili iddiaları da ciddidir.” denilen açıklamada, “Faturaların korkunç düzeylerde şişirilmesi, fatura yerine el yazması pusulalarla vatandaşın uçuk ücretler yatırmaya mecbur edilmesi, devletin çiftçilere sağladığı avantajların dağıtım şirketince görmezden gelinmesi, borç gerekçesiyle çiftçinin tarımsal destek ödemelerine el konulması ve bu yolla hem halkın hem de devletin dolandırıldığı gibi vahim iddialar, çiftçilerin sıklıkla dile getirdiği şikâyetlerden bazılarıdır.” ifadelerine yer verildi.

“Şalter indirme veya faz düşürme, borçların tahsilinde medeni ve insani bir yöntem değildir”

Sorunun en kısa zamanda giderilmesi için yetkililere çağrıda bulunulan açıklamada, “Bu iddiaların yanında yetkililerin yakın zamanda elektrik dağıtım şirketlerinin kamuyu zarara uğrattığı yönündeki açıklamaları ve bu yönde devam eden hukuki süreç de göz önüne alındığında durumun çok vahim olduğu anlaşılmaktadır. Şalter indirme veya faz düşürme, borçların tahsilinde medeni ve insani bir yöntem değildir. Yetkilileri bir an önce harekete geçmeye davet ediyoruz. Halkı ikna edecek şeffaf, adil ve tarafsız bir soruşturma yapılmalı ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bunun yanında şu an fiili olarak devam eden mağduriyetler de en kısa zamanda sonlandırılmalıdır.” şeklinde ifade edildi.

Edessa TV Haber Merkezi

22 Tem 2020 - 10:59 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.