Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar'dan ve Türkiye Cumhuriyeti Pekin Büyükelçisi Önen'den Berat Gecesi mesajı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen, mübarek Berat Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Pekin Büyükelçisi Önen mesajında, “Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun, sağlığımıza, birliğimize ve dirliğimize dua edelim. Berat gecemiz mübarek olsun” diyerek Şanlıurfalı hemşehrilerinin ve İslam âleminin Berat Gecesini tebrik ettiğini belirtti.

Corona virüsü salgınından kurtulmamız için bol bol dua etmeli, tevbe istiğfar etmeliyiz

Berat Gecesinin, İslam dininde kutsal kabul edilen gecelerden biri olduğunu, günahların affı ve kulların temize çıkarılması anlamına geldiğini belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, “Bilindiği gibi, Ramazan ayının müjdecisi olan ve Şaban ayının 14. gecesini 15. gününe, yani 07 Nisan 2020 Salı gecesi Berat Gecesidir. Osmanlı İmparatorluğunda 2. Selim'den itibaren minarelerde kandil yakılmasıyla günümüze kadar Berat Kandili olarak söylenmeye başlanmıştır. Bu geceyi önemsemeli ve çok iyi değerlendirmeliyiz. Tövbe istiğfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı Kerim okumalı, özellikle bu günlerde dünyayı kasıp kavuran ve etkisi altına almış olan Corona virüsü salgınından kurtulmamız için bol bol dua etmeliyiz. Peygamber efendimiz, (sallallahü aleyhi ve selem) Berat gecesinde, ‘Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ’ duasını çok okurdu” dedi.

Allahu Teâlâ Ümmeti Muhammed’i coronavirüs musibetinden muhafaza eylesin

Tefsirlerde Kur’an-ı kerimin, Levh-il-mahfuza bu gece indirildiğini hatırlatan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen, “Allahü Teâlâ, Şaban ayının 15. gecesinde rahmetiyle tecelli ederek kendisine şirk koşan ve Müslüman kardeşine kin güdenler hariç herkesi affeder. Resulullah efendimiz, bu gece çok ibadet, çok dua ederdi. Bizlerde, birliğimize, dirliğimize, cennet vatanımız Türkiye’de huzur içinde nice uzun yıllar sağlık, sıhhat ve huzur içinde yaşamamız, bu günlerde dünyayı saran salgın virüs illetinden kurtulmamız ve İslam aleminin refahı için çalışabilmemiz düşüncesiyle bol bol dua edelim. Allahu Teâlâ Ümmeti Muhammed’i zalimlerin, hainlerin şerrinden, coronavirüs salgını musibetinden muhafaza eylesin. Evlerimize kapalı kaldığımız bu mübarek geceyi en güzel şekilde ihya edelim. Milletimizin birliği, dirliği, sağlığımız ve devletimizin bekası için bol bol dua edelim. Zira rahmet kapıları 4 gece açılır. O gecelerde yapılan dua, reddolmaz. Ramazan ve Kurban Bayramının birinci gecesi ile Berat ve Arefe gecesidir” diye konuştu.

BERAT GECESİNDE NELER YAPMALI?

Büyüklerimiz, şunları yapmayı tavsiye ediyor;

Gece bir saat kadar ibadet etmekle, gece ihya edilmiş olursa da, vakti müsait olan, gece hiç uyumamalı. Kaldı ki; virüs salgını nedeniyle öncelikle kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için evlerimize kapanmış olduğumuz bu gün ve gecelerde büyüklerimiz için çok dua etmeli. Kendimiz ve bütün müminler için, dua ve istiğfar etmeli. Namazdan sonra çok dua etmeli, özellikle hayırlı dua etmeli. Duada ısrar etmeli, yani duayı çok tekrarlamalı. Peygamber efendimizin Berat gecesinde okuduğu, “Allahümmerzuknâ kalben takıyyen min-eş-şirki beriyyen lâ kâfiren ve şakiyyen” duasını çok okumalı. Aile efradıyla merhametli konuşmalı, onlara iyi davranmalı. Kur’an-ı kerim okumalı, özellikle Rabbenâ âtinâ ve Âmenerresûlü’yü çok okumalı. En önemlisi de, ilim öğrenmeli, ilmihâl bilgilerini çok okumalı. Kazası olmasa da, çok kaza namazı kılmalı. Namaz dışında secde ederek, secdede dua ve istiğfar etmeli, secdeyi çok yapmalı. Güzel koku sürünmeli. Allahü Teâlâ’ya hamd ve şükretmeli. Sağlık sorunu olmayanlar Salı günü oruç tutmalı. Bunları başkalarına da öğretmeli.

Bilindiği gibi; her yıl, Berat gecesinde, o yılda olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi. Şaban ayında niçin çok oruç tuttuğu sorulduğu zaman Resulullah efendimiz buyurdu ki:

“Şaban, öyle faziletli bir aydır ki, insanlar bundan gafildir. Bu ayda ameller, âlemlerin Rabbine arz edilir. Ben de amelimin oruçlu iken arz edilmesini isterim.”[Nesai]

“Allahü Teâlâ, Şaban’ın 15. gecesinde müşrik ve müşahin hariç herkesi affeder.” [İbni Mace] (Müşahin, bid’at ehli demektir.)

“Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü Teâlâ buyurur ki; “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.” [İbni Mace]

AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar’dan Berat Gecesi mesajı;

“Düçar olduğumuz corona illeti İslam birliğini tesis etmeye vesile olsun”

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, mübarek Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AB Uyum Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Kasım Gülpınar mesajında; halk arasında Berat Kandili olarak söylenen Berat Gecesinin, dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmamıza, barışı ve adaleti tesis etmemıze, dostluk ve kardeşliği pekiştirmemıze ve önemlisi de son zamanlarda dünya ülkelerinde salgın halinde insanların ölümüne yol açan corona illetinin İslam birliğini tesis etmemize vesile olmasını arzuladığını, bu gece vesilesiyle değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ettiğini söyledi.

Bu geceyi fırsat bilelim

Berat Gecesinin, Şaban ayının 15. gecesi olduğunu hatırlatan AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Mehmet Kasım Gülpınar, “07 Nisan 2019 Salı gecesi Berat Gecesidir. Bu gece Müslümanlara vicdanını muhasebeye çekme, nefsini terbiye etme, kötülüklerden arınma ve hatalarını telafi için eşsiz bir fırsattır. Her sene, Şaban ayının 15. Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz bu gece çok ibadet, çok dua ederdi. Bizlerde bu geceyi fırsat bilelim, kendimize, ailemize, sevenlerimize ve cümle din kardeşlerimize bol bol dua edelim. Özellikle de şu sıralar hemen herkesi evlerine kapatan, camilerimizin ibadete kapatılmasına sebep olan corona virüsü salgınından muhafaza olmamız ve bir an evvel kurtulmamız için de bol bol dua edelim. Hatta yanlış yolda olanların da ıslahı, düzelmesi için dua edelim” dedi.

Türkiye ve İslam dünyasının beratına vesile olsun

Bu kutsal gecenin; dargınlıkları, küskünlükleri, kırgınlıkları unutmak, barışı ve adaleti tesis etmek, dostluk ve kardeşliğimizi pekiştirmek için de önemli bir vesile olduğunu belirten AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekilimiz Kasım Gülpınar, “Mübarek 3 aylar içinde yer alan bu gecenin, başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasının beratına, insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını temenni ediyoruz” diyerek değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam âleminin Berat Kandilini tebrik ettiğini, bu anlamlı gecenin aramızdaki gönül bağlarını, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini dilediğini belirtti.

Âyet-i Kerimde mealen buyruluyor ki; “Apaçık olan Kitab’a andolsun ki, biz O’nu [Kur’anı] mübarek bir gecede indirdik. Elbette biz insanları uyarmaktayız.” [Duhan 2,3]

“Şaban ayının 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü Teâlâ buyurur ki: -Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyen yok mu, rızık vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa istesin, vereyim.- Bu hâl, sabaha kadar devam eder.” [İbniMace]

“Allahü Teâlâ, Şaban ayının 15. gecesinde rahmetiyle tecelli ederek, kendisine şirk koşan ve Müslüman kardeşine kin güdenler hariç, herkesi affeder.” [İbniMace]

“Şaban ayının 15. gecesi, rahmet-i ilahi dünyayı kaplar, herkes affolur. Ancak haksız yere Müslümanlara düşmanlık besleyen ve Allahü Teâlâ’ya ortak koşan mağfiret olunmaz.” [Beyheki]

Edessa TV Haber Merkezi

06 Nis 2020 - 15:38 - Gündem

Mahreç  Edessatvhaber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.