Tarım işçilerinin zorlu hayatı !

Bursa'nın İnegöl ilçesine tarlada çalışmak için Şanlıurfa'dan gelen tarım işçisi aileler, kurdukları çadırlarda çocuklarıyla birlikte yaşam mücadelesi veriyor. Günlük olarak 50 ile 60 lira kazanan işçiler, 7 çadırın olduğu alanda 27 kişi yaşıyor.

Ekmek parası için kilometrelerce yolu aşıp Şanlıurfa'dan Bursa'nın İnegöl ilçesine gelen tarım işçileri, zorlu hayat şartlarında ayakta durmaya çalışıyor. 27 kişinin yaşadığı çadırlarda yaşamlarını sürdüren aileler, bir yandan gecenin soğuğu diğer yandan da ıssız alanda korku içerisinde yaşamaya çalışıyor. Birkaç aydan bu yana İnegöl'de oldukları söyleyen Saadet Civelek, "Ekmek parası için buraya geldik. Evimiz var Şanlıurfa'da başka hiçbir şeyimiz yok. Tarlamız, bağımız, bahçemiz olsa ne işimiz olurdu burada. Ama mecburen geliyoruz.

Ramazan ayındayız her gün sabah 06.00'da işe gidip, 13.00'te geliyoruz Ramazan olduğu için. Normalde akşam 5'e kadar çalışıyoruz. Benim 10 çocuğum var. Birçoğunu okullara gönderemedik. Yoksulluktan fakirlikten yollarda olduğumuz için. Ben de çok isterdim çocuklarım okusun meslek sahibi olsun ama olamadılar. Ramazan ayında bir yandan çalışıyoruz bir yandan da gelip iftarlık yemek hazırlıyoruz. Ben 25 yıllık evliyim. Kendimi bildim bileli durumumuz böyle" dedi.

9 aylık hamile olan kadın ise burada yaşamanın zor ama elinden gelen bir şey gelmediğini ifade ederken, "Ekmek parası için bunları yapmak zorundayız. Yarın öbür gün doğuracağım bu ortamda ben de devletimizden yetkililerimizden bizlere sahip çıkmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Çadırda kalan çocuklar ise okumak istediklerini belirterek, okul zamanı olmasına rağmen ailelerinin ekmek parası için yollarda olduğunu, kendilerinin de gelmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti.

İHA

10 May 2019 - 18:25 - Gündem

Mahreç  İhlas Haber Ajansı


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.