Geçmişi yüz yıllara dayanan Kilis'te, taş yapı ile yapılan tarihi evlerin pencerelerinde tahtadan darabaların olması, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor.
Bir dönemler pencerelerden temiz hava girmesi ve güneş ışınlarının azaltılması amacıyla kullanılan perde görevini gören tahta darabalar, aynı zamanda hırsızlık olaylarına karşı da önlem amaçlı yapılıyordu. Günümüzde kimsenin kullanmadığı darabalar, Kilis'te bulunan tarihi binalarda yıllara meydan okuyor.
Tarihi evlerde bulunan darabalı evlerin büyük bölümü rast ere edilerek korunuyor. Kilis'te darabalı (Cumbalı) evler olarak da bilenen tarihi mekanların korunması isteniyor.
Ünlü türkücü İbrahim Tatlıses'in 1970'li yıllarda Kilis'teki gece kulüplerinde şarkı söylediği dönemlerde Kilis ve yöresine özgü olan “Evlerinin önü tahta daraba” türküsünü söyleyerek ününe ün katmıştı.
Mereto Dağı'nda kar helvası keyfi
Plastik yüklü tırın dorsesinde yangın çıktı,...
Dicle Nehri'nde kaybolan çocukların cansız...
Mardin'de silahlı kavga: 1 yaralı
Silopi Kaymakamlığına Harran Kaymakamı Cihat...
Dicle Nehri'nde iki çocuk kayboldu
Batman'da işçi taşıyan kamyonet devrildi:...
Balı fazla kaçıran ayının adı belli oldu!
Güzel kızlarıyla meşhur olan şehrimizde kaçamak yapmak isterseniz izmir eskort ilanlarında gerçek fotoğraflara önem veren papim.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!