İsrail'den Mescid-i Aksa'da Müslümanlara gaz bombası ile müdahale!..

Mescid-i Aksa'da Müslümanlar İsrail'in sıkı denetimi altında cuma namazını kıldı. İsrail güçleri, içeriye alınmayan Mescid-i Aksa çevresindeki Müslümanlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Haber albümü için resme tıklayın

İsrail'in sivillere yönelik saldırıları devam ederken cuma namazını kılmak isteyen Müslümanlar ve İsrail polisi arasında yine tansiyon yükseldi. Müslümanlar, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'ya İsrail güçlerinin sıkı kontrollerinden geçerek girdi.

En az 3 noktada güvenlik taramasından geçen Müslümanlardan belli yaş üstünde olanların ibadet etmesine izin verildi.Mescid-i Aksa'ya girişleri engellen Müslümanlar ise İsrail güçlerine tepki gösterdi. İsrail polisi ve askerleri, Mescid-i Aksa girişlerindeki ve çevresindeki Müslümanlara gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. İsrail güçlerinin bazı Filistinlileri ise darp ettiği görüldü.
İsrail polisi, geçtiğimiz hafta da Mescid-i Aksa'da cuma namazını kılmalarını engellediği Filistinlilere gaz bombası ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

20 Eki 2023 - 14:25 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.