Şanlıurfa, Türkiye’nin en büyük kitap fuarına ev sahipliği yapıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bu yıl 6’ıncısı düzenlenen kitap fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 250 yayın evi ve çok sayıda yazarın katıldığı 6. Ulusal Kitap Fuarı, kitapseverler için kapılarını açtı.
Şanlıurfa Fuar Merkezinde düzenlenen kitap fuarı açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cveheri, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Serdar Şeyhanlıoğlu, AK Parti Şanlıurfa Gurup Başkanvekili Faruk Bayuk, yazarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Değişimin kitap okumaktan geçtiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül şu ifadeleri kullandı:

‘’Kitap fuarımızın açılışını gerçekleştirdik ve çocuklarımızın kitapla buluşmasını sağlamak için onları teşvik edeceğiz. Kitaplar raflarda kalmamalı ve mutlaka okunmalıdır. İnsan doğduğundan ölünceye kadar okumalıdır. Okumanın zamanı yoktur. Dünyanın bu gün en çok konuştuğu şey değişimdir. Dünyada doğruları bulmak için mutlaka okumamız gerekiyor. Doğruyu bulmak araştırmak ve okumaktan geçer. Değişim için büyüklerimiz o kadar cesaret vermişler ki değişmeden olmuyor. Değişim için de okumak lazım. Kitaplar almak lazım, onları raflarda bırakmamak lazım, önemli bulduğumuz yerlerin altını çizmemiz lazım, biz değişelim ki şehir değişsin, ülke değişsin’’
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ise kitap fuarının önemine değinerek kitap okumanın en önemli kavramlar olduğunu söyledi.
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de kitaplar sayesinde gelişimin yaşandığını ifade etti.
Şair Yazar Nurullah Genç, herkesin kendi meslek gurubunun dışına çıkarak okuması gerektiğini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve kent protokolü tarafından kitap fuarının açılışı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, fuarda stantları gezerek yayın evi ve yazarlarla bir araya geldi. Gençlerin yoğun sevgisi ile karşılaşan Başkan Beyazgül, gençlerle kitaplar hakkında sohbet etti.
Fuarda öğrencilere kitap hediye eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfalıları kitap fuarına davet etti.
Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Edessa TV Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Edessa TV hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Edessa TV editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Edessa TV değil haberi geçen ajanstır.